Tiistai 19. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Jooseppi, Juuso, Joosef, Josefiina
Julkaistu 12.2.2018 14:30

Talvivaurioista kevään versoihin

Talvi on tehnyt tehtävänsä. Elinvoimaisten, sitkeiden kasvienkin on täytynyt taipua vahvemman voiman alla. Maisema olisi perin surullinen, jos armollinen lumipeite ei kaunistaisi sitä.

 

Saattaako elämämmekin toistaa luonnon kiertokulkua? Tunteet, voimat, into­himo, tahto, usko ja kaikki se, minkä varaan rakennamme, voi ajoittain lakastua tai jopa kuolla. Elämän tosiasioita on kipeää katsella, varsinkin kun ne tapahtuvat lähellä – omassa perheessä.

 

Kuitenkin yhtä varmasti kuin tulee viimainen, kuolettava talvi, tulevat myös valo ja lämpö. Puutarhan jokaisesta kumpareesta puskee itsepäisesti uutta kasvua, versoja. Vanhakin pensas yllättää uusilla silmuillaan. Entäpä omenapuu? Se versoo aivan kuin sen ainut tehtävä olisi yltää taivaaseen saakka. Elämän voima on häm­mästyttävää.

 

Yksikään ihminen tai perhe ei selviä ilman mahdollisuutta uuteen alkuun. Uusi alku puhuu anteeksi saamisesta, armosta ja tulevaisuuteen kurottavasta toivosta. Yhteys Jumalaan ja toisiin ihmisiin voi herättää kipeästi kaivatun uuden alun suh­teessa itseen, puolisoon, lapsiin tai seurakuntaan.

 

Tästä on Verso-lehdessä kysymys. Sen päämääränä on sanoittaa elämää niin todenmukaisesti, että sen sisältöön on helppoa samaistua. Se ei pyri kiillottamaan perhe-elämää satumaiseksi tai asettamaan sen tavoitteita saavuttamattomiin. Päinvastoin. Tarjoamme voimaantumisen ja ilon kokemuksia katsomalla elämää kokonaisvaltaisesti ja arjen tasolta.

 

Istahda hetkeksi. Hengähdä. Nauti omaa lempijuomaasi ja syvenny sinua var­ten suunniteltuun lehteen. Anna sen teeman mukaisesti uusien voimavarojen tart­tua arkeesi.

 

 

Päivi

 

 

 Jaa
       www.facebook.com/verso-lehti

  Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!